Nå er vårsola her og jeg merker det både i kropp og sinn hvordan det påvirker humør, trivsel og treningslyst!

Som selverklært solskinnsjogger er det nå godt å føle at omgivelsene legger til rette for at også jeg kommer meg ut. Vinterdvalen er omme og bjørnen i meg har våknet; nå skal jeg ut og jeg skal være rå!

Hvordan kan det ha seg at det bare skal ei lita solstråle til for å vekke all denne motivasjonen og gode humøret?

Svaret er nok ikke sola alene, men på grunn av de deilige strålene og lyset, våkner naturen til liv igjen og vi tiltrekkes av den. Fuglesangen, fargene, luktene som plutselig oppstår, blomstringen og ikke minst menneskene! Plutselig ser vi naboen holde på i hagen, vi slår av en prat og vi får igjen mer kontakt med andre mennesker.

Det er i det gode møtet med vennlige og hyggelige mennesker at vi selv får bedre humør. Ringvirkningen som ett hyggelig møte utløser er utrolig og vi vil, som 2-åringen min hjemme sier, bare ha “MELE, MELE”!

Løping_1_1000x650

Hvordan opplever du våren? Lettere til sinns og lettere til bens?
Rent fysiologisk vet vi at sollys øker kroppens produksjon av endorfiner. Endorfiner er et hormon som påvirker humøret ditt. Det er det samme hormonet som herjer kroppen når vi blir forelsket. Og hvor deilig er vel ikke den følelsen? Å ha med seg denne følelsen I hverdagen gjør alt mye enklere. Det er lett å ta gode valg, det er lett å spise sunt og det er lett å være sosial.

Og er du en solskinnsjogger eller turgåer som meg, så kjenner du sikkert til velværefølelsen som blir fremkalt i kroppen underveis på turen. Det er forsket på at etter man har vært aktiv i mer enn en halvtime, vil en ruslignende følelse slå inn! “Runner´s high” er et dokumentert begrep; en tilstand underveis i joggeturen der alt bare oppleves som sinnsykt bra. En rå, rusende følelse! (Men den slår dessverre ikke inn før etter 30 minutter med et høyt oksygenopptak; så hold ut!)

Vi produserer for øvrig flere endorfiner gjennom trening når den foregår utendørs, så ute kan du gjøre effekten enda sterkere. Om ikke det var nok, så er jo naturen verdens beste treningssenter med sine døgnåpne tider og gratis medlemsskap!

Sitter du nå og tenker at sola ikke er nok til at du kommer deg ut i joggeskoene eller blir motivert til å ta de gode valgene i matbutikken, ja da blir du med på et Roede-kurs. Her lærer du nemlig å ta med deg vårsola inn i hodet, selvom omgivelsene ikke skulle legge til rette for det.

Jeg sitter nå med en tanke om at vi mennesker ikke er så ulike bjørnene. Sola vekker noe i oss og vi vil ut. Ut og være aktive, være sosiale, fylle opp energilagrene slik at vi har mange gode opplevelser å leve på gjennom neste vinter.

Vi kommer ut av hiene og det med sol i hodet! Og vi kan være litt rå.

Med ønsker om fantastiske vårdager,

Nicole

Comments

Kommentarer