Mange har et høyt ønske om å gjøre livsstilsgrep, likevel kan det være vanskelig å få det til. Det er lett å tenke at det er viljestyrken som svikter, at den ikke virker som den skal. Heldigvis kan man lære hvordan lettere få til å ta valgene man ønsker.

Hva motiverer
Motivasjonen kan være ønske om mer energi i hverdagen, og en kropp som lett kan løpe til tog eller buss. Ønske om å være passelig mett og fornøyd etter middag, ikke behøve å kneppe opp øverste knappen i buksen og slenge seg på sofaen. Det kan være å ha overskudd til en tur eller treningsøkt på ettermiddagen, eller å kjøpe klær man liker og ikke måtte velge dem som passer.

Bruk positive ord i tale og tanker
Man skal unne seg masse gode ting. Uttrykk som «kutte ut» og «forsake» skal ikke være en del av vokabularet. «Jeg velger», «jeg vil», «jeg prioriterer», «det gjør godt å ta vare på seg selv», «jeg kan få til» – er uttrykk som vil hjelpe på veien.

COLOURBOX2597577_hengekoye2_1000x650

Gled deg over å være underveis
Etter en stund merker man at den nye livsstil begynner «å sette seg», at det meste er rutine og går av seg selv. Dette er en fantastisk følelse, spesielt når man kjenner at dette er noe man kan trives med videre. Husk å «lagre» denne følelsen, slik at den kan tas frem når det kommer en periode som ikke er fullt så enkel. For det er helt normalt at man tar to skritt frem og ett tilbake i en livsstilsendringsfase. Det er ved å ikke gi seg når det går mindre bra, man lærer mer om seg selv, og ser hva som skal til for at dette skal bli varig livsstil.

Man kan se på vaner som en godt nedtråkket sti. Denne stien er livsstilen du har hatt til nå. Du holder nå på med å tråkke en ny sti ved siden av din gamle sti. Den nye stien har du ikke gått tilstrekkelig antall ganger enda, og det er derfor lett å forville seg tilbake til den gamle stien. Jo mer du går på den nye sti, jo mer nedtråkket og enklere å gå på blir den. Samtidig vil din gamle sti med tiden vokse igjen.

Stå på!

Hilsen Hege

Comments

Kommentarer