Høstferie i fint vær, her sitter jeg og leser rapportene fra Siv Karen og Vidar. Ser at de virkelig har begynt komme inn i de sunne, gode vanene. Vi vet jo at kursene inneholder det som skal til for å gå ned i vekt. Nå skal vi jobbe for å lykkes med et varig vekttap, og DET er disse to veldig godt igang med.

Siv og vidar forside bilde 5

Dette bildet ble tatt når kurset skulle starte opp. Et herlig bilde av Siv Karen og Vidar. Nytt bilde når kurset er ferdig. Tror du Vidar kan hoppe høyere? 🙂

Skal du lykkes med å gjøre endringer i kostholds- og aktivitetsvaner, er det viktig å ha hodet med deg i prosessen. På Roede-kurs jobber vi derfor med hele endringsprosessen – bevisstgjøring og økt selvinnsikt, og ikke minst hvordan skape påfyll av motivasjon. Siv Karen og Vidar holder motivasjonen oppe langt ut i kurs nr 2 🙂 Jeg bøyer meg i støvet.

Vidar denne uken

Uken har gått veldig bra. Det går sakte men sikkert nedover. Jeg drikker mye vann, og spiser mange mindre måltider, noe som er stor forandring fra tidligere, men samtidig så fungerer dette godt for meg. Fortsatt registrerer jeg og veier maten. Dette for å ha kontroll og ikke minst fokus også fremover.

Roede-metoden fungerer for meg, ingen vits endre tilbake tilbake til gamle vaner da 🙂

Vektterskel:
Dette er jo kurs nr 2 og har gått over mange uker. Det er ikke uvanlig at kursdeltakere nå opplever at vekten kanskje står stille. Flere opplever underveis i vektreduksjonsprosessen at vekten stopper opp i en periode. Jeg har selv opplevd det og det er her det er kjempeviktig at man beholder motivasjonen oppe.  En vektterskel kan komme når som helst i en vektreduksjonsfase, og det kan selvfølgelig være mange grunner til dette.

Siv Karen denne uken

Veldig fornøyd med uka som har gått. Ingen problemer med å passe måltider nå. Begynner å bli ganske trygg. Første målet mitt på dette kurset er rett rundt hjørnet. Bare 100 gram til nå! Ser også nå frem til å starte opp 8 ukers trening med personlig trener (oppstart 12. oktober). Det er en bonus for meg å komme skikkelig igang med treningen nå som jeg føler kostholdet sitter.

Jeg er ei blid jente i utgangspunktet, men om mulig kjenner jeg at jeg er ekstra blid og i godt humør om dagen. Kan det være kiloene som ramler av tru?
Jeg sier JA!  Prøv du og- så skal du se hverdagen blir lettere og lysere 🙂

Både Vidar og Siv Karen har gått ned i vekt også denne uken, og tap av cm viser at de har lagt inn en innsats også i dette kurset.

Erfaringsmessig opplever likevel mange kursdeltakere  disse vekttersklene når de kommer til en vekt de tidligere har hatt over lengre tid, sånn som nå Vidar og Siv Karen. Kanskje har du selv i en vektreduksjonfase gått i gang med trening? Eller økt treningsmengenden holder nemlig musklene på væske i en overgangsfase, og resultatet kan være at vekten står står i ro, eller faktisk også kan øke. Det er gjerne dette som kjennes som ”stølhet” i muskulaturen.

Salt mat, stress og annet vil også kunne gjøre sitt til at vekten står stille. For mange ligger mye av motivasjonen i hvor mye vekten går ned fra uke til uke. Det kan være vanskelig å motivere seg til videre innsats når vekten står stille, eller faktisk har gått litt opp, etter at du fulgt opplegget til ”punkt og prikke”. Men tålmodighet er ofte det som skal til. Ligger man i passe kaloriunderskudd og spiser variert etter våre anbefalinger, vil kroppen “gi slipp” etter hvert.

MÅLEBÅND
Siv Karen har gått ned 39 CM rundt om på hele kroppen. Målebånd er gull verdt. Ved oppstarten at dette kurset ga jeg derfor  Siv Karen og Vidar hvert sitt målebånd. Selv om vekten står stille eller beveger seg lite, kan du oppleve å ha gått inn i centimeter, det er hun Siv Karen et veldig godt eksempel på. Bruken av målebånd er da en god motivasjonsfaktor. Fysisk aktivitet bidrar til at målene dine krymper raskere, og det er heller ikke uvanlig at det er målene man merker det mest på i perioder med stort fokus på trening. Siv Karen har f.eks nå skaffet seg personlig trener, begynner neste uke og skal bli enda flinkere til å måle med målebåndet nå også fremover.

Denne uken er det her på Østlandet høstferie. Kulde på morningene, og opp i nesten 15 plussgrader på ettermiddagen.

jentene
En fantastisk tid for ut i skog og mark på ettermiddagene. Her gjelder det komme seg litt ut når overskuddet er på plass for å kjenne på den friske lufta, siste rest av litt sommer solstråler før vinteren kommer, flotte farger og hyggelig selskap. Hva mer kan man ønske seg sier jeg bare 🙂

smiiiilklatrebilde-1høstsolbilde

Vi har ennå ikke landet helt hvor vi skal avslutte kurset vårt. Vikersundbakken er et hett tema. Jeg lurer også på Kirkerudbakken her i Bærum, eller også om vi skal gå opp Mørkonga en gang til, og se om vi har blitt bedre på tid (men der var det veldig veldig bratt…:-)

Hadde vært gøy prøve noe nytt da.

Planlegger du kanskje Roede-kurs på nettet?
Jeg har fokus på personlig oppfølging på mine nettkurs. Sjekk min Grete Roede side her: Roede-kursleder Elisabeth Bang

Jeg har også egen Facebookside som jeg legger ut artikler og gode Roede-oppskrifter på hver uke i tillegg til konkurranser.
Følg meg gjerne på siden og få tips du også: Roede-Kursleder Elisabeth Bang – facebook

Hilsen Elisabeth

Comments

Kommentarer