Uke 4 gjennomført og første delmål nådd

Siv Karen sendte meg nylig meldingen: “Jeg er nå under 80 kg”:) Jeg satt i sofaen, så barne TV med minstejenta som skvatt når jeg ropte høyt JAAAAA. Det er jo akkurat dette vi jobber for. 40 cm inn på hele kroppen og minus 8,2 kg siden oppstart er et fantastisk resultat. Første delmål er nådd!

Vidar denne uken

Forrige uke gikk veldig bra. Liker meg godt med de nye rutinene. Vekten har kanskje stoppet litt opp, men går inn i cm. Det er like viktig å fokusere på cm som vekten etter så mange uker på kurs.
Mulig jeg ligger litt under i kalorier pr dag, så nå skal det jobbes for å justere menyen tilpasset meg, sammen med kursleder. Neste uke blir det reise i forbindelse med jobb, en artig utfordring jeg ser frem til. Jeg er veldig godt igang med en livsstilsendring som passer for meg, som jeg kan leve med på sikt.

vidar-okt-2016

Siv Karen denne uken

De siste ukene har vært tøffe – jeg har ikke hatt bad hjemme på grunn av oppussing, noe som førte til litt mer stress i hverdagen. Jeg er likevel strålende fornøyd med innsatsen og kjempe stolt over ENDELIG å komme under 80 kg. Jeg har kommet inn i gode, sunne vaner. Drikker vann igjennom hele dagen (og litt kaffe) og brus kun på lørdager. Sammen med kursleder legges det til noen nye ting hver uke. Nå fremover skal jeg fokusere på å komme meg ut flere dager i uken å gå tur. Har begynt å trene med personlig trener en gang i uken og gleder meg til fortsettelsen.

siv-karen-trener-med-pt

Bilde fra første treningsøkt.

Glutenfri kost

Med glutenfri kost menes kost som ikke inneholder hvete, rug, bygg og spelt (også kalt dinkel). Glutenfritt kan inneholde ørsmå rester av gluten, dvs. at det kan benyttes produkter med kornslag som i seg selv inneholder gluten, men hvor proteininnholdet er redusert til et minimalt nivå. De som ønsker det kan spise havre. Havren må da være renset og kan kjøpes i helsekost eller dagligvarebutikker med stort varesortiment. Vanlig havregryn/-mel i dagligvarebutikker, kan ikke brukes av cøliakere. Varedeklarasjonen på industriprodusert mat vil gi deg informasjon om matvaren inneholder kornsorter som du skal unngå i et glutenfritt kosthold. Les derfor alltid varedeklarasjoner nøye (når jeg først gikk over til glutenfri kost bommet jeg litt der, leste ikke alltid nøye og det fikk jeg svi for…).

Jeg fikk selv påvist glutenintoleranse mellom svangerskap. Da hadde jeg slitt veldig lenge med mat, uten at legen hadde funnet ut hvorfor. Jeg er et eksempel på at man fint kan kombinere Grete Roede, glutenfri kost og ikke minst livet som selvstendig næringsdrivende og småbarnsmamma. Tidligere har jeg også skrevet at jeg er stor fan av at ting skal gjøres “enkelt”. Mine barn er veldig glad i pannekaker og jeg er veldig glad i “Det Glutenfrie Verksted” – som gjør hverdagen min mye enklere. Jeg har to jenter, 4 og 7 år. Minstejenta er ikke fullt så begeistret for pannekaker. Fanget reaksjonen hennes når jeg fortalte hva vi skulle ha til middag en dag.

reaksjon Ida

Jeg gjør middagslagingen til en aktivitet med barna, og det er stas. En rører, en dekker bordet og jeg har kontroll på stekingen. Denne gangen ble det pannekakemiksen fra Det Glutenfrie Verksted (ca. 15 pannekaker pr pose). Røren kjøpte jeg på en menybutikk her i Bærum. Her er en link med steder / butikker du kan kjøpe disse fantastiske produktene.

 

venter

Litt venting når man steker (skrur ned varmen når jentene steker sine pannekaker så det ikke skal sprute – derfor det tar litt lengre tid før den blir ferdig..)

 

Planlegger du kanskje et Roede-kurs på nettet?

Jeg har fokus på personlig oppfølging på mine nettkurs. Sjekk min Grete Roede side her:Roede-Kursleder Elisabeth Bang.
Jeg har også egen Facebookside som jeg legger ut artikler og gode Roede-oppskrifter på hver uke i tillegg til konkurranser.

Følg meg gjerne på siden og få tips du også: Roede-Kursleder Elisabeth Bang – facebook

Hilsen Elisabeth

Comments

Kommentarer

Av | 14. oktober 2016|elisabethbang|

Om forfatteren:

Kursleder for Grete Roede på nett