Ja, da er uke 5 igjennomført og vi er godt over halvveis i kurset. Jeg ser ting begynner falle på plass for Siv Karen og Vidar. Dette er jo som nevnt tidligere deres andre kurs sammenhengende minus sommererie og det er ikke tvil om at det er nå motivasjonen blir testet, når vektresultatene uteblir etter en litt dårlig uke kanskje, eller ingen cm inn siden forrige uke selv om begge nå trener mye mer enn før de begynte på kurset og Siv Karen da, som til og med har kjøpt seg timer med personlig trener bare for å få en kick start på treningen.

Siv Karen denne uken

Har kommet godt i gang med trening og planlegger uka med to egentreninger i tillegg til PT time en gang i uken. Jeg vet hva jeg “er flink til” og “hva som må tas tak i”. F.eks så må jeg bli flinkere til å spise frukt. Jeg har også hatt en sprekk, men med veldig god samvittighet – hehe. For første gang siden mai/juni koste jeg meg med superchips. Har gjennom to kurs nå gått ned 2 buksestørrelser, jeg tar bevisste valg når det gjelder mat, og har kommet igang med trening både på egenhånd og med personlig trener. Jeg er veldig fornøyd med egen innsats.

siv-karen-20-10-16

Jeg er kjempefornøyd med resultatet så langt, og gleder meg til fortsettelsen.

Vidar denne uken

Har vært på reise i forbindelse med jobb. Noe som har gjort dette til en utfordrende uke “litt ute av rytme” med mye god hotellmat, restaurantbesøk og ikke fått trent på samme måte som når jeg er hjemme. Nå er jeg hjemme igjen og holder på den gode rytmen med riktig mat og trening – som jeg var så godt igang med. Ved å ha gått på kurs har jeg blitt mye mer bevisst på hva jeg spiser også på jobbreise og det skal jeg selvfølgelig ta med meg videre.

eb_kurs5_hotell_1000x650px

Ved å jobbe med motivasjonen hver uke så legger man et godt grunnlag for videre fremgang. Det hjelper å tenke på alle fordelene og på hvor viktig det er for meg.

Motivasjon under kursperioden, men også etterpå er viktig for å få til en varig livsstilsendring

For min del både når jeg selv gikk på kurs, men også i ettertid (for det er en like stor jobb å holde på den nye vekten, som det er å gå ned) har jeg lagt meg til vaner som jeg klarer holde gjennom en hektisk hverdag som selvstendig næringsdrivende og småbarnsmamma. Hallo, jeg også har sprekker, men jeg klarer hente meg inn igjen i dagene etterpå takket være hold vekten kurset som jeg gikk når jeg hadde kommet i mål med mitt vekttap.

F.eks. hver søndag. Da baker jeg rundstykker, helt glutenfrie, fra Det Glutenfrie Verksted. Eller så bruker jeg glutenfrie produkter og baker fra bunn av. Det kommer litt an på tid, humør og formen den dagen:-) Jeg har blitt veldig glad i disse miksene. Om jeg ikke har en miks tilgjengelig lager jeg også endel proteinrundstykker. Fant de på nett engang, de er enkle og kjappe å lage også elsker barna disse. Søndag kveld spiser vi nystekte rundstykker med syltetøy på til kveldsmat rundt kjøkkenbordet og planlegger uken som kommer. En herlig rutiner jeg håper aldri tar slutt!

Oppskrift på proteinrundstykker

Av denne oppskriften blir det ca 8-10 rundstykker, jeg pleier ofte doble oppskriften siden det går noen av disse – når jeg først lager de.

  • 300g cottage cheese
  • 250g havregryn (glutenfrie
  • 2 egg
  • En klype salt
  • 1 ts bakepulver

Jeg blander cottage cheese i stavmikseren til klumpene er borte, også blander jeg inn resten. Former til boller (med skje) og legger de på bakepapir . Inn i ovnen (midt i ovnen) på varmluft –  210 grader. Steketiden kan variere litt, men ca. 10-12 min står det på oppskriften, men i min ovn må de stå hele 16-17 minutter. De skal bli fine og gylne på toppen.

1 rundstykke, ca 50 gram utgjør 93 kcal.

Jeg har ofte med meg barna når jeg baker, men ikke alltid rundstykker er like populært så fantasien får fritt løp.

bakedag

Min datter på 7 år mente de så litt “herja ut, men de er veldig gode:)

proteinrundstykker

Proteinrundstykkene seer slik ut før steking.

Prøv selv da vel 🙂
Har du en oppskrift (gjerne glutenfri) som er god og du har lyst til å dele? Legg gjerne igjen din favoritt i kommentarfeltet under.
Riktig GOD HELG!
Elisabeth

Comments

Kommentarer